Δ.Σ.ΑΘΗΝΩΝ – NESTLE

Match Details

Date Time League Season Full Time
12/12/2015 17:00 League A 15/16 40'

Court

All Star Arena 1
Leoforos Olimpionikou Spirou Loui, Marousi 151 23, Greece

Recap

Σε ένα παιχνίδι μεταξύ του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και της Nestlé, οι γηπεδούχοι κατάφεραν και απέσπασαν την νίκη με το σκορ να διαμορφώνεται στο τελικό 66 – 48.

Στο πρώτο δεκάλεπτο ο ΔΣΑ ξεκίνησε με άμυνα man, ενώ η Nestle με άμυνα ζώνης 3-2. Στο επιθετικό κομμάτι οι φιλοξενούμενοι βασίστηκαν στο σετ κυρίως σε picks στην μπάλα, ενώ οι γηπεδούχοι πίεζαν για επιθέσεις σε transition και αιφνιδιασμούς, ενώ στο σετ βασίστηκαν κυρίως σε drives και ποσταρίσματα που οδηγούσαν πολλές φορές σε kick outs και ελεύθερα σουτ. Το αποτέλεσμα ήταν ο ΔΣΑ να έχει ελαφρώς καλύτερο ρυθμό να παίρνει μία διαφορά δύο κατόχων και να κλείνει την περίοδο με σκορ 15–10.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο το παιχνίδι συνέχισε στο ίδιο τέμπο με την Nestle όμως να έχει περισσότερη συγκέντρωση επιθετικά και καλύτερες τελικές επιλογές. Παρόλα αυτά στην άμυνα δεν ήταν το ίδιο συγκεντρωμένοι δίνοντας πολλά επιθετικά ριμπάουντ στους αντιπάλους και κάνοντας αμυντικά λάθη, με αποτέλεσμα ο ΔΣΑ να διατηρεί το προβάδισμα. Και οι δύο ομάδες είχαν χαμηλή επιθετική παραγωγή στο πρώτο πεντάλεπτο, τρία λεπτά όμως πριν το τέλος ο ΔΣΑ γύρισε την άμυνα του σε ζώνη 2–3 και με τις δύο ομάδες όμως να παραμένουν χωρίς ρυθμό και με χαμηλά ποσοστά απέναντι στις ζώνες. Σκορ ημιχρόνου 27–26.

Στο τρίτο δεκάλεπτο γηπεδούχοι ξαναγύρισαν σε άμυνα man, με τους φιλοξενούμενους όμως να διατηρούν την άμυνα ζώνης τους. Το παιχνίδι συνέχισε στο ίδιο τέμπο, με τις δύο ομάδες να επιλέγουν επιθέσεις σετ, αλλά να μην έχουν ρυθμό και καθαρές επιλογές. Στο δεύτερο μισό ο ΔΣΑ προσπάθησε να ανεβάσει το τέμπο του αγώνα, πίεσε ξανά για αιφνιδιασμούς και επιθέσεις στο transition και με πρωταγωνιστή τον Χριστιανόπουλο Α. πήρε μία διαφορά οχτώ πόντων. Η Nestle έχοντας σοβαρό πρόβλημα απέναντι σε οργανωμένη άμυνα, συνέχισε να μην μπορεί να σκοράρει, με αποτέλεσμα να δει την διαφορά να ανεβαίνει στους 15 πόντους και το δεκάλεπτο να κλείνει με σκορ 46–31.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο το παιχνίδι κινήθηκε στον ίδιο ακριβώς ρυθμό με τους γηπεδούχους να παραμένουν συγκεντρωμένοι, να βγάζουν άμυνες, να τις μετατρέπουν σε αιφνιδιασμούς και τους φιλοξενούμενους να συνεχίζουν να είναι στατικοί στις επιθέσεις τους και να έχουν χαμηλά ποσοστά. Η διαφορά συνέχισε να ανεβαίνει φτάνοντας τους 20 πόντους, για να πέσει ελαφρώς στα τελευταία λεπτά του παιχνιδιού, με τον ΔΣΑ να αποσπά μια άνετη νίκη.

Από τους γηπεδούχους ξεχώρισαν οι Μιντζιάς Α. με 2(2) και Χριστιανόπουλος Α. με 11(3), ενώ από τους από τους φιλοξενούμενους οι Χανιόγλου Δ. με 15(4) και Μητσόπουλος Θ. με 10 πόντους αντίστοιχα.

Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών

Nestle

FTM
21
12
FTA
0
0
FT%
0
0
2FGM
0
0
2FGA
0
0
FG%
0
0
3FGM
0
0
3FGA
0
0
3P%
0
0
PTS
66
48
PF
24
24
AST
0
0
BLK
0
0
STL
0
0
TOV
0
0
DRΕB
0
0
OREB
0
0
REB
0
0
EFF
42
24