Στον Μικρό Τελικό της League B μεταξύ της ELPEN και της ΕΥ, οι τελευταίοι κατάφεραν και απέσπασαν την νίκη με το σκορ να διαμορφώνεται στο τελικό 31 – 49.

Στο πρώτο δεκάλεπτο και οι δύο ομάδες ξεκίνησαν με άμυνες Man, ενώ στο επιθετικό κομμάτι και οι δύο μπήκαν κρύες από την αρχή στον αγωνιστικό χώρο, μένοντας χωρίς σκορ στα πρώτα 2 λεπτά. Παρόλα αυτά στην πορεία οι παίκτες και των 2 ομάδων άρχισαν να βρίσκουν τα πατήματά τους, το παιχνίδι να παίρνει πιο γρήγορο ρυθμό, με τα ποσοστά όμως να παραμένουν χαμηλά και το σκορ στα μισά της περιόδου να είναι 3–6. Στο δεύτερο μισό της περιόδου οι παίκτες των 2 ομάδων συνέχισαν να ζεσταίνονται επιθετικά, να βελτιώνουν τις τελικές επιλογές τους καθώς και τα ποσοστά τους, αλλά η EY με πρωταγωνιστή (τόσο εκτελεστικά όσο και οργανωτικά) τον Μητσόπουλο Κ., κατάφερε και πήρε προβάδισμα 8 πόντων, με την ELPEN να μην μπορεί να βρει καθαρές λύσεις στις οργανωμένες επιθέσεις της και η περίοδος να κλείνει με σκορ 6–14.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο το παιχνίδι συνέχισε στο ίδιο τέμπο, με τις δύο ομάδες κυρίως σε οργανωμένες επιθέσεις, την ELPEN να μειώνει στα πρώτα 3 λεπτά σε 4 πόντους, η ΕΥ να συνεχίζει να βασίζεται επιθετικά στον Μητσόπουλο Κ., τις δύο ομάδες να αρχίζουν να πιέζουν για αιφνιδιασμούς και το σκορ να είναι 11-17 στα μισά της περιόδου. Στην συνέχεια η ELPEN συνέχισε να ψαλιδίζει την διαφορά, μειώνοντας σε μία κατοχή (κυρίως περιορίζοντας τον Μητσόπουλο Κ.), αλλά η ΕΥ με ένα επιθετικό ξέσπασμα στο τελευταίο λεπτό κατάφερε και έκλεισε το ημίχρονο με σκορ 17 – 22.

Στο τρίτο δεκάλεπτο το παιχνίδι συνέχισε στον ίδιο ρυθμό, με τις δύο ομάδες να παίζουν χωρίς σκοπιμότητες, με καθαρές άμυνες, αλλά να συνεχίζουν να παρουσιάζονται σχετικά στατικές και χωρίς ρυθμό επιθετικά, με την ELPEN να γυρίζει σε ζώνη 3–2, την ΕΥ να διατηρεί ένα προβάδισμα 1–2 κατοχών και το σκορ στα πρώτα 5 λεπτά να είναι 23 – 24. Στα επόμενα 5 λεπτά παρόλα αυτά οι φιλοξενούμενοι άρχισαν να βρίσκουν λύσεις απέναντι στη ζώνη, να ξανά ανεβάζουν το προβάδισμα στους 5 πόντους, αλλά και η ELPEN να αντιδρά, να μένει κοντά, με τις δύο ομάδες να συνεχίζουν να σκοράρουν με το σταγονόμετρο και η περίοδος να κλείνει τελικά με σκορ 26 – 31.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο οι φιλοξενούμενοι με το καλημέρα μπήκαν πιο δυνατά, έχοντας καλή κίνηση απέναντι στη ζώνη, ανεβάζοντας το προβάδισμα στους 9 πόντους στα πρώτα 2 λεπτά, με τους παίκτες της ELPEN να μην έχουν καλή γλώσσα σώματος, να μην μπαίνουν ποτέ στον ρυθμό του αγώνα, να κάνουν πολλά αβίαστα λάθη και να βλέπουν την διαφορά να ανεβαίνει στους 10+ πόντους, με το παιχνίδι να παίρνει διαδικαστικό χαρακτήρα στα τελευταία λεπτά και η ΕΥ να παίρνει τελικά τη νίκη και την τρίτη θέση.

Από τους γηπεδούχους ξεχώρισαν οι Κοσκινάς Β. με 8 και Βλασσόπουλος Μ. με 8, ενώ από τους φιλοξενούμενους οι Αγγέλου Θ. με 16 και Καραγιάννης Μ. με 13 πόντους αντίστοιχα.

Διαιτητές: Αποστολίδης, Σκατίτσης

 

ΑΝΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΟ 1 2 3 4 ΤΕΛΟΣ ΔΕΚΑΛΕΠΤΟΥ 1 2 3 4
ELPEN 6 11 9 5 ELPEN 6 17 26 31
EY 14 8 9 18 EY 14 22 31 49

 

ELPEN (Τριανταφύλλης): Παρασκευάς Κ., Μπονώρης Β., Λογοθέτης Α. 5 (1), Κοσκινάς Β. 8, Τοτομής Σ. 4, Βλασσόπουλος Μ. 8, Μερτζάνος Α. 2, Κοσκινάς Γ. 4, Καπατσούλιας Θ.

EY (Τζιτζικαλάκης): Αγγέλου Θ. 16, Αληγέωργας Β. 4, Καραγιάννης Μ. 13, Ντούλιας Δ. 1, Μητσόπουλος Κ. 8, Σοφρώνης Φ. 3, Κώστογλου 4 (1).

 

GAME INTERVIEWS:

Αληγέωργας Βασίλης (Παίκτης ΕΥ)

«Απόψε κατεβήκαμε μόλις 7 παίχτες και δείχνοντας πάθος στην άμυνα καταφέραμε να κρατήσουμε μια καταπληκτική και δεμένη ομάδα μόλις στους 31 πόντους! Είμαστε πολύ χαρούμενοι που κατακτήσαμε αυτό το μετάλλιο αλλά και που συμμετείχαμε σε ένα άκρως ανταγωνιστικό πρωτάθλημα τη φετινή χρονιά! Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους οργανωτές της Commercial League για την εξαιρετική οργάνωση και επικοινωνία! Καλό καλοκαίρι σε όλους!»

 

GAME PHOTOS: